Notícies

"La medicina també és masclista", l'editorial de la Miriam Garcia a l'Informatiu Migdia

Saben què és l'endometriosi? És una malaltia crònica en la qual l'endometri, que és el teixit que recobreix l'úter, creix i s'implanta fora de la cavitat original. Acostuma a afectar els ovaris, les trompes de Fal·lopi i la resta de zona de la pelvis, incloent-hi l'intestí, la bufeta i el recte. No sé si ho compartiran, però sona dolorós.

Malgrat que potser no n'han sentit a parlar gaire, la pateixen 1 de cada 10 dones, però està molt infra-diagnosticada, perquè sovint es confon amb una regla dolorosa.

Aquesta malaltia, de la qual en els últims temps se'n parla una mica més (en part perquè famoses com l'actriu, directora i productora Lena Dunham la pateix), és una gran desconeguda, però pot provocar l'extirpació de l'úter, per exemple.

I per què una cosa tan seriosa es troba tan poc diagnosticada? Doncs perquè, i aquí potser arriba la polèmica, la medicina també és masclista.

Saben que, quan patim un infart, a les dones no ens fa mal el braç? Aquest símptoma es dóna només en homes. I això provoca que, en molts casos, les dones que pateixin un infart descartin aquesta malaltia perquè, és clar, no els fa mal el braç.

Cal, doncs, més investigació. En tots els àmbits. Però també en aquells àmbits de la salut que només afecten les dones. Perquè a nosaltres, com és evident, també ens hi va la vida.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.