Notícies

La Junta Electoral de Lleida dona 24 hores perquè es retirin els llaços grocs i els símbols independentistes de la façana de la Paeria

Cs Lleida

Segons la resolució, en cas que els símbols no es retirin es podria imposar una multa i es podria incórrer en responsabilitats penals

La Junta Electoral de Lleida dona 24 hores perquè es retirin els llaços grocs i els símbols independentistes de la façana de la Paeria. Així ho ha comunicat aquest organisme arran de la denúncia presentada per Ciutadans.

La denúncia de la formació taronja té a veure amb els llaços i estelades penjats a les finestres que hi ha als despatxos dels grups municipals del PDeCAT, ERC, la Crida i el Comú de Lleida. La regidora de Ciutadans a la Paeria, Ángeles Ribes, deia que reben la reunió "amb satisfacció perquè se'ns dona la raó, però indignació perquè hem hagut de recórrer a la Junta Electoral perquè aquests senyors entenguin que les administracions i els edificis públics són de tots i que no es pot fer partidisme". La portaveu de la formació taronja afegeix també que "aquests símbols que no representen a tots porten ja molt temps col·locats, i la jurisprudència és claríssima".

Segons la resolució de la Junta Electoral, en cas que els símbols no es retirin podrà imposar una multa "sense perjudici de possibles responsabilitats penals". Tot i això, alguns grups com la Crida per Lleida ja han assegurat que no retiraran els llaços. El regidor Pau Juvillà considera que "això respon a un conflicte polític i aquests no es resolen judicialment, malgrat que l'estat espanyol sí que ho vol fer". Assegura que "nosaltres no hem retirat els llaços en dos anys i pico en els quals hi ha hagut diverses conteses electorals, i no entenem quin és el motiu perquè s'hagin de retirar ara si no és que l'estat espanyol vol invisibilitzar l'existència de drets polítics i col·lectius coartats, i per això no els retirarem".

Per part d'ERC, la formació assegura que s'ha assabentat de la resolució de la Junta Electoral pels mitjans de comunicació, ja que no han rebut cap notificació oficial. Per aquest motiu, els republicans afirmen que en cas que aquesta els arribin estudiaran quina decisió prenen al respecte.

Des del PDeCAT apunten que estan pendents de la recomanació que els facin des dels serveis jurídics de la formació per saber si poden recórrer la decisió de la Junta Electoral. Mentrestant, però, no retiraran cap símbol.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.