Notícies

La Guàrdia Civil ha detingut 10 persones a l'Alt Urgell que formaven part d'un grup criminal dedicat al contraban

Guàrdia Civil

Els responsables haurien introduït en l'últim mes tabac de contraban per valor de mig milió d'euros

La Guàrdia Civil ha detingut 10 persones a l'Alt Urgell que formaven part d'un grup criminal dedicat al contraban. Els responsables haurien introduït en l'últim mes tabac de contraban per valor de mig milió d'euros.

La investigació ha permès descobrir el lloc d'emmagatzematge, situat a Prullans, i detenir als responsables del transport i també als responsables financers del grup criminal. Es tracta de dues persones de nacionalitat andorrana que han ingressat a la presó.

El dispositiu va tenir lloc entre els dies 25 i 28 de novembre, fruit d'una llarga investigació iniciada pels agents de la Secció Fiscal de la Seu d'Urgell. Això va permetre descobrir una xarxa, formada per diverses persones de les comarques de l'Alt Urgell i la Cerdanya, que pel mètode del"fardell" introduïen diàriament per la muntanya quantitats de tabac que emmagatzemaven en una finca de Ardovol, al terme municipal de Prullans. Aquest punt era utilitzat per transportar tabac a altres destinacions de la geografia nacional, emprant vehicles amb gran capacitat de càrrega i cilindrada.

El passat 25 de novembre es va procedir a l'operatiu de detenció, durant el qual es va interceptar un vehicle que transportava tabac. El conductor va intentar fugir sense èxit, envestint violentament a diversos vehicles policials, causant importants danys i posant en perill la seguretat de la resta de conductors. D'altra banda, a les proximitats del Túnel del Cadí, un altre vehicle va investir un altre cotxe policial en un intent de facilitar la fugida del vehicle que transportava la càrrega.

En total, es va detenir vuit persones, amb edats compreses entre els 30 i els 62 anys i veïns de l'Alt Urgell, Andorra, la Cerdanya i Eivissa, als quals s'imputen els delictes de contraban, pertinença a grup criminal, contra la seguretat vial, atemptat a agent de l'Autoritat i delicte de danys.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.