Notícies

La fortalesa del sector porcí i la caiguda de les cotitzacions dels pinsos han evitat que es desplomi la Renda Agrària aquest 2017

Concretament hi ha un augment d'un 4% a l’Estat espanyol que obeeix fonamentalment a una xifra rècord del valor de la producció animal, per la pujada de preus en sectors potents, i a un descens dels costos globals en partides com l’alimentació anima que suposa gairebé el 50% del capítol de despeses del conjunt del sector.

Així ho ha explicat JARC-COAG que ha recordat que l'evolució de la renda agrària en els últims 15 anys ofereix una foto menys triomfalista. Des de 2003, agricultors i ramaders han perdut un 11% de la seva renda.

Segons el Ministeri, el preu de les fruites ha experimentat una pujada del 0,7%, mentre que la realitat evidencia que els preus percebuts pels agricultors catalans continuen caient, passant en el cas de la fruita de pinyol d'unes cotitzacions mitjanes el 2016 de 0,30€/kg a 0,23€/Kg el 2017.

Més dades que s’han donat a conèixer, en aquest cas de Catalunya, és que cau la producció per l'efecte de la sequera en sectors com la vinya amb una davallada del 11%, l’olivera amb un 10 i l’apicultura amb un 50%.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.