Notícies

La Fiscalia demana llibertat amb càrrecs per a la mare de Nadia Nerea i la retirada de la tutela als pares

ACN

Per al pare reclama presó comunicada i sense fiança pels indicis clars de delicte greu, el risc de fuga i la destrucció de proves

La Fiscalia demana llibertat amb càrrecs per a la mare de Nadia Nerea, Marga Grau, i l'obligació de compareixences periòdiques als jutjats en no apreciar risc de fuga. Paral·lelament, el fiscal insta el jutge a retirar la pàtria potestat de la nena als pares i que sigui una tieta materna amb residència a Mallorca qui se'n faci càrrec, amb un règim de visites per a la mare els caps de setmana. Segons el fiscal, es tracta d'evitar en la mesura del possible la continuació de l'exposició pública de la menor, amb l'objectiu que pugui fer una vida "normalitzada". Marga Grau ha acabat de declarar als jutjats de la Seu d'Urgell fa pocs minuts i ara s'està a l'espera de la decisió judicial.

Després de la declaració del pare de Nadia Nerea, Fernando Blanco, fiscalia ha demanat presó comunicada i sense fiança per a l'home pels indicis clars de delicte greu, el risc de fuga i la destrucció de proves.

Els pares de Nadia Nerea havien recaptat més de 900.000 euros en donatius, segons els Mossos. D'aquesta quantitat, se n'havien gastat prop de 600.000. La policia catalana també ha revelat que Blanco va ser detingut dimecres després de fugir d'un control policial que s'havia muntat a la Cerdanya precisament per l'eventual risc de fugida dels investigats per un presumpte delicte d'estafa. En el moment de la detenció Blanco portava 1.450 euros en efectiu, dos rellotges i diversos dispositius electrònics d'alta gamma, així com una pistola de fogueig i cartutxos de rifle.

Posteriorment els Mossos també van detenir la mare de la menor, de 44 anys i nacionalitat espanyola, a la comissaria de la Seu d'Urgell. El mateix dia 7 de desembre, prop de la mitjanit, els agents van fer un escorcoll al domicili familiar de Fígols i Alinyà. Els policies hi van trobar entre altres coses 1.845 euros en efectiu, 32 rellotges d'alta gamma valorats en 50.000 euros, tres tauletes electròniques i tres telèfons mòbils, tots d'alta gamma, a més de marihuana.

La investigació ha conclòs que els pares de la menor serien els presumptes autors d'un delicte d'estafa, com es desprèn dels estudis dels moviments bancaris i dels diversos testimonis del cas. Segons els Mossos, hi hauria un nombre molt elevat de persones afectades tot i que la xifra encara no s'ha pogut concretar.

Els saldos dels comptes bloquejats a la parella ascendeixen a quasi 320.000 euros en dipòsits que havien efectuat en dues entitats bancàries. De l'estudi dels moviments dels comptes se'n desprèn una gran quantitat de reintegraments i despeses sense que tinguessin cap mena de relació amb el tractament mèdic de la menor. Els Mossos destaquen que la casa de lloguer on residia la família tenia un cost anual de 9.800 euros que assumia l'associació creada per recaptar fons per a la nena i que s'havia fet un pagament a una empresa d'automoció per valor de 24.500 euros.

De les indagacions fetes pels investigadors es va desprendre que diversos pediatres de l'Alt Urgell haurien contactat amb un centre hospitalari d'infants de Barcelona on tracten aquesta mena de malalties, tot i l'oposició del pare de la menor, que va explicar que el tractament el portaven des de Mallorca (localitat on havien viscut anteriorment) i Houston. Paral•lelament, el pediatra de capçalera de la nena es va interessar per obtenir informes mèdics de la nena, sense èxit.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.