Notícies

La Diputació de Lleida vol que tots els municipis de la demarcació disposin al menys d'un desfibril·lador

La institució també planteja buscar finançament al FEDER per a la instal·lació de calderes de biomassa en equipaments públics

La Diputació de Lleida aposta perquè tots els municipis de la demarcació puguin disposar com a mínim d'un desfibril•lador en espais que on es concentra un volum important de persones, com és el cas d'equipaments esportius o culturals.

Des del 2010 la institució ha destinat 420.000 euros en l'adquisició i instal•lació de 175 desfibril•ladors en un centenar de municipis lleidatans. Seguint en aquesta línia, la voluntat de la diputació passa per dotar durant els anys 2016 i 2017 amb aquest aparell la resta de municipis lleidatans que encara no en disposen de cap. Altrament, la institució planteja la possibilitat de sol•licitar fons FEDER per a la instal•lació de calderes de biomassa als equipaments públics de tots els municipis lleidatans que així ho demanin. En aquest sentit, EL President de la Diputació de Lleida, Joan René, ha explicat que la disponibilitat per a Catalunya de línia del FEDER corresponent a aquest ambit és d'uns 11 milions d'euros. Reñé calcula que la demanda que es pot fer des de les comarques de Lleida podria situar-se entre els 5 i 6 milions d'euros.

Aquests han estat alguns dels punts que s'han abordat durant la reunió que Reñé i altres responsables de la Diputació de Lleida han mantingut aquest divendres amb els presidents dels consells comarcals i els alcaldes de capital de comarca lleidatans.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.