Notícies

La Diputació de Lleida preveu un augment de les visites a la pedra seca després del reconeixement de la UNESCO

ACN

El patronat de turisme considera que el nomenament és "una oportunitat per als organismes de promoció turística" per posar en valor aquestes construccions a través de paquets turístics

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu que el reconeixement de la pedra seca per part de la UNESCO es traduirà en un augment de les visites, com va passar amb les falles del Pirineu. Aquesta tècnica de construcció, molt habitual al Mediterrani, s'ha inclòs en el catàleg de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

El director del Patronat, Juli Alegre, s'ha mostrat confiat que aquesta distinció es traduirà en un increment de les visites, com va passar amb les Falles del Pirineu. Alegre apunta que, malgrat que l'increment no serà tan elevat com en el cas de les festes del foc, creuen que serà considerable. "No tenim cap mena de dubte que, igual que va ser en el seu dia la designació de les Falles del Pirineu com a Patrimoni de la Humanitat, provocant un increment gairebé exponencial del nombre de visitants, preveiem que passi tres quarts del mateix", apunta.

Alegre afirma també que aquest nomenament és "una oportunitat per als organismes de promoció turística" per posar en valor aquestes construccions a través de paquets turístics. En aquest sentit, la Diputació ja disposa d'algunes propostes que es poden contractar com a visita guiada o bé seguir-se de manera lliure.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.