Notícies

La Diputació de Lleida aprova una declaració institucional a favor del dret a decidir amb cinc vots del PSC

Només un diputat socialista i dos del PP s'hi han pronunciat en contra

La Diputació de Lleida ha aprovat aquest dijous per àmplia majoria una declaració institucional de suport al dret a decidir amb clara referència a la consulta que el president de la Generalitat ha convocat pel 9 de novembre amb el suport de la majoria de forces polítiques del Parlament. El text també dóna suport a la petició al Congrés dels Diputats per demanar les competències per convocar el referèndum.

Hi han votat a favor CiU, Convergència Democràtica Aranesa, Esquerra i cinc dels set diputats socialistes, ja que tenien llibertat de vot. Només el portaveu del PSC, Miquel Aguilà, i els dos diputats del PP hi ha votat en contra. Un altre regidor socialista s'ha abstingut. El diputat del PSC, Enric Colom, justifica la varietat de vot entre els diputats socialistes.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñe, considera legítima la llibertat de vot i celebra que una part important dels diputats socialistes hagin donat suport a la consulta.

Entre els punts de l'ordre del dia hi havia la resolució d'al•legacions i per tant, l'aprovació definitiva del Pressupost de la Diputació del 2014 que ascendeix als 102.332.659 milions d'euros, pràcticament igual que el del 2013 de 102,5 milions d'euros, per tant, amb un diferència d'un 0,2%. A banda, el Ple d'aquest dijous ha aprovat la delegació de la recaptació de tributs locals per part dels ajuntaments

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.