Notícies

La crisi en la construcció ha portat als arquitectes a reinventar-se

Àmbits com la sostenibilitat, el planejament urbanístic o el manteniment del patrimoni són alguns dels camps on han anat a parar

La crisi en el sector de la construcció ha comportat que molts professionals de l'arquitectura de la demarcació de Lleida s'hagin hagut de reinventar. Àmbits com la sostenibilitat, el planejament urbanístic o el manteniment del patrimoni són alguns dels camps on han anat a parar.

La crisi econòmica dels darrers anys ha suposat una gran recessió en l'àmbit de la construcció, però el nombre d'estudiants d'arquitectura no ha disminuït. Això ha fet també que el nombre de col·legiats s'hagi mantingut, i se situa actualment en uns 400 a Lleida i més 10.000 a Catalunya. Segons el president del Col·legi d'Arquitectes de Lleida, Víctor Pérez Pallarès, això es deu al fet que es tracta d'una professió més vocacional que altres vinculades al mateix sector. Per fer front a la manca d'activitat registrada en els darrers anys, molts arquitectes s'han vist obligats a dur a terme tasques relacionades amb la seva professió, però fora de les tradicionals d'edificació i rehabilitació.

Un altre dels camps que ha rebut un gran nombre d'arquitectes ha estat el del disseny, amb tasques que van des del disseny d'interiors, al de mobiliari o al disseny gràfic. Segons Pallarès, la versatilitat dels estudis d'arquitectura ha estat el que ha permès que altres àmbits reabsorbeixin l'oferta d'arquitectes dels darrers anys.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.