Notícies

La confiança empresarial cau menys d'un 1% per al primer trimestre del 2018 a Lleida

ACN

Al conjunt de Catalunya aquesta disminució arriba fins al 2,3%, essent el sector de l'hostaleria el que registra una major caiguda

Segons I'Institut d'Estadística de Catalunya, la indústria és l'únic sector on millora la confiança empresarial en relació amb el trimestre anterior, en concret un 1,2%. La resta de sectors empitjoren, encapçalats per l'hostaleria i el transport, on la confiança cau un 6,3%, seguit del comerç, la construcció i la resta de serveis. Són unes dades similars a les registrades per l'Institut d'Estadística espanyol.

Des de la Federació d'Hostaleria de Lleida, el secretari general, Ramon Solsona, atribueixen aquesta davallada, que a Ponent ha estat més minsa, a la incertesa generada pel context polític. Amb tot, Solsona recorda que es tracta d'una estadística que reflecteix sensacions, però no xifres objectives, i recorda que l'època nadalenca ha registrat xifres record d'ocupació al Pirineu lleidatà.

Amb tot, segons l'INE Catalunya és una de les deu comunitats autònomes que veuen com aquesta confiança en l'economia retrocedeix per al primer trimestre del 2018.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.