Notícies

Jutjaran per un delicte de lesions per imprudència greu l'auxiliar de l'Arnau que va provocar el coma a un pacient

S'asseurà al banc dels acusats el 8 de maig de 2017 i la fiscalia també l'acusa d'un delicte d'intrusisme professional

L'auxiliar d'infermeria de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida acusat de provocar el coma a un pacient s'asseurà el 8 de maig al banc dels acusats. La fiscalia sol·licita per a ell sis mesos de presó per un delicte de lesions per imprudència greu, així com una multa de 4.800 euros per un delicte d'intrusisme professional.

El ministeri públic també demana que s'inhabiliti a l'acusat per a la professió d'infermeria i tècnic d'auxiliar d'infermeria durant el temps de la condemna.

Els fets van tenir lloc al gener del 2016, quan l'acusat estava destinat a la planta cinquena de medicina interna de l'hospital lleidatà. Segons l'escrit del ministeri públic, l'auxiliar, de 35 anys, va baixar a Urgències per parlar amb uns companys. Va ser llavors quan l'auxiliar va injectar benzodiazepina al pacient, de 75 anys, segons el ministeri públic, "abandonant qualsevol prudència professional" i amb l'objectiu de relaxar el pacient. L'home va quedar profundament sedat, fins que una doctora va subministrar-li un medicament que va actuar d'antídot.

Finalment, doncs, la fiscalia no acusarà l'auxiliar d'un delicte de temptativa d'homicidi, com s'havia contemplat. El ministeri públic ha tingut en compte que el pacient no va patir cap seqüela i que les substàncies administrades només són tòxiques en dosis superiors.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.