Notícies

Junts per Catalunya tindrà apoderats a totes les meses electorals de la demarcació de Lleida

Junts per Catalunya

La formació vol garantir que el recompte de vots es faci de manera correcta i fidel

Junts per Catalunya tindrà apoderats a totes les meses electorals de la demarcació de Lleida. D'aquesta manera, la formació vol garantir que el recompte de vots es faci de manera correcta i fidel.

L'excepcionalitat d'aquestes eleccions ha fet que algunes formacions, com Junts per Catalunya o ERC, fessin una crida als seus simpatitzants a apuntar-se com a interventors per vetllar per les garanties del procés electoral i el seu resultat. Aquesta ha tingut una gran resposta i unes 650 persones s'han inscrit a la web de Junts per Catalunya.

Ramon Alturo, membre del PDeCAT, explica que l'objectiu d'aquesta crida és tenir "una garantia de seguretat, de que les coses es fan bé. I, si no, fer les al·legacions corresponents, i que al final es disposi de les actes de l'escrutini de votació perquè després es puguin fer recomptes paral·lels i constatar que les dades oficials que hagin donat coincideixin realment amb la constatació d'aquestes dades".

La coalició ha dut a terme fins i tot una jornada de formació adreçada als interventors i apoderats. Amb aquestes sessions es pretén explicar el funcionament de les meses electorals, les instruccions bàsiques que marca la llei i aclarir dubtes.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.