Notícies

Joan Reñé ha dimitit com a President de la Diputació de Lleida

UA1

Al·lega que un dels motius principals ha estat la manca de confiança dels seus, tal i com avançava UA1 LLEIDA RÀDIO i també per l’escarni mediàtic

També esgrima com un motiu de pes, el que la majoria de formacions havien justificat per demanar el pas al costat a Reñé: mantenir la honorabilitat de la institució. "Jo vaig demanar al meu grup polític del PDeCAT, als diputats, que em donessin la seva opinió respecte quina era la decisió més convenient" ha explicat. "La majoria dels diputats es van manifestar creient que jo havia de deixar la presidència de la Diputació. Jo havia demanat que se'm deixés continuar, pel meu dret de presumpció d'innocència, i que em donessin la mateixa confiança que jo vaig dipositar amb ells, fent possible que molts d'ells poguessin incorporar-se a la Diputació" ha dit Reñé durant la compareixença. Ha afegit que "jo aquesta confiança no l'he tingut, i m'ha fet mal no tenir-la perquè em sembla una clara deslleialtat a la meva persona".

La dimissió es farà efectiva amb un màxim de 10 dies. Abans d’expirar aquest termini s’haurà convocat un ple extraordinari per acceptar la seva dimissió. El seu substitut serà escollit en un altre ple. Encara no s’ha donat cap nom de manera oficial de qui seria aquesta persona, però sona amb força la possibilitat que ho sigui Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega i fins ara vicepresidenta primera de la Diputació.
Malgrat la seva dimissió com a president, Reñé mantindrà l’acta com a diputat provinciali seguirà sent el president del PDCAT a la demarcació de Lleida.

Reñé ha fet un pas al costat després que diversos grups de l’ens supramunicipal, inclòs el seu propi partit, el PDeCAT, li demanessin en els darrers dies.
ERC fins i tot havia amenaçat amb presentar una moció de censura contra ell si no ho feia. Aquestes peticions van arribar arran de la detenció de Joan Reñé la setmana passada, en el marc de l’Operació Boreas de presumpta corrupció a la Diputació de Lleida. El dispositiu policial va acabar amb 24 persones detingudes entre representants polítics, empresaris i tècnics de l’ens provincial.

La causa investiga possibles delictes de corrupció, alteració de contractes públics i blanqueig de diners per suposades comissions irregular cobrades a canvi de l’adjudicació d’obres. S’espera que les declaracions dels investigats comencin a finals d’aquest mes d’octubre.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.