Notícies

"Ja són molts 'a por ellos'", l'opinió de la senadora Mayte Rivero

Ja són molts els "a por ellos". L'1 d'octubre ens van pegar per no deixar-nos expressar a les urnes. Pressions de la Zarzuela i Moncloa a empreses, el dia dos, en un sol dia, retirada de tots els fons dels bancs catalans posant-los en risc, una aplicació de l'article cent cinquanta-cinc que va ser inconstitucional, uns delictes inexistents, una presó preventiva abusiva i unes peticions de penes, ara també, tan desproporcionades com tota la resta dels "a por ellos". Tot això amanit per una cobertura de la "brunette" mediàtica que viu de versionar la realitat fins i tot negant-la.

Tenim els nostres representants legítims, aquells que vam triar el 21 de desembre, a la presó i a l'exili per escoltar el clam del poble que volia únicament expressar-se políticament. Tenim presos polítics i exiliats. Malgrat tot, no ens neguem a dialogar, podem dialogar sobre tot, però no ens enganyem: fer política des de la repressió no és possible. Aquells que ara parlen en nom del progressisme pretenen fer arribar a les corts espanyoles la cantarella que amb ells tot és millor, que s'estan reunint les comissions bilaterals, que hi ha diàleg... però a l'hora mesuren molt bé la semàntica per no haver de dir presos polítics, per no parlar de Catalunya més que per dir-nos que ens tractaran molt bé i ens atendran en allò que ens deuen, això si!, en còmodes terminis i s'esforcen, amb menys incomoditat de la que els pertocaria, a parlar de normalitat.

Aquests dies s'ha qüestionat molt si hem de tornar a Madrid o deixar els escons buits, jo estic d'acord en el fet que ens cal unitat i unitat d'acció. El meu càrrec està a disposició del President però, si alguna cosa fem a Madrid, és no permetre que instal·lin el relat de la normalitat. No permetre que menteixin. No passaran.

Mayte Rivero, senadora pel PDeCAT per Lleida, Pirineu i l'Aran

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.