Notícies

Ipcena i la plataforma contrària a la incineradora de Juneda denuncien greus perills per la salut i pel sector de l'oli

ACN

Alerten de falta de rigor en els estudis sobre l'emissió de toxines i que el projecte que es planteja és experimental i únic a l'Estat

L'entitat ecologista Ipcena i la plataforma contrària a la incineradora de Juneda denuncien que el projecte per tractar residus a les instal·lacions de l'antiga Tracjusa causaria greus danys a la salut dels veïns. Afirmen també que aquesta activitat faria perillar la qualitat de l'oli que es produeix a la zona.

La incineradora, alerten aquests col·lectius, produirà dioxines, una toxina potencialment cancerígena que, segons la Comissió Europea, no es dissol amb aigua i que s'acumula en els greixos, per exemple, a través de la producció d'oli. Per aquest motiu, el portaveu d'Ipcena, Joan Vázquez, afirma que la instal·lació suposaria "un atemptat contra el sector estrella de les Garrigues"

A més, des dels col·lectius ecologistes denuncien manca de rigor en els estudis sobre l'emissió de toxines fets per l'empresa. Asseguren que en tres mesos han passat de dir que la incineradora produiria 4,2 quilos de dioxines l'any a 4,2 mil·ligrams l'any. A més, recorden que el projecte que es planteja és experimental i que no existeix cap igual a tot l'Estat.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.