Notícies

Imatges de Normandia i racions de combat es donen de la mà en una mostra a l'espai Paisatges de la Seu d'Urgell

Imatge de les dos tapes que porta la ració de combat.
ACN

L'objectiu és que el visitant de l'exposició vagi més enllà de l'experiència visual de les imatges i s'hi afegeix el gust, l'olfacte i el tacte

Fotografia i gastronomia es donen la mà en una exposició que es pot visitar al Restaurant Paisatges de la Seu d'Urgell. Inspirat per imatges de Normandia de Ferran Queralt, el xef del restaurant, Francisco Puente, ha creat la Ració P, basada en la ració de combat que rebien els soldats que van participar en el desembarcament en aquesta localitat francesa.

L'exposició està formada per deu imatges en blanc i negre de gran format que intenten donar una visió en primera persona als visitants, per tal que l'espectador pugui posar-se en el lloc d'aquells soldats. Des del vessant gastronòmic, la Ració P que es pot degustar està composta per dues tapes, un guisat de botifarra i cigrons i unes gambes amb lluç, una peça de xocolata de cafè, una llesca de pa i una galeta de tabac. A més, la caixa, porta un got d'aigua, un fogonet i llumins, de forma que és el client mateix qui s'escalfa la tapa.

La mostra és la primera part d'un projecte fotogràfic de Queralt que vol visitar els espais de guerra que va viure Europa durant el segle XX.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.