Notícies

Grans compositors de guitarra clàssica, al final de l'any Miquel Martí i Pol a Lleida

Obres de Mertz, Legnani i d'altres autors contemporanis es podran escoltar, aquest diumenge, a l'espectacle 'Després de tot', amb el qual es tancarà la commemoració dels 10 anys sense el poeta

Música per a guitarra de Luigi Legnani i de Johann Kaspar Mertz acompanyarà la poesia de Miquel Martí i Pol durant el recital que acollirà aquest diumenge el Cafè del Teatre Escorxador de Lleida per acomiadar l'any 2013, durant el qual s'ha commemorat el desè aniversari de la mort de l'escriptor de Roda de Ter. L'espectacle 'Després de tot' vol donar l'oportunitat al públic lleidatà de fer un record per a qui és considerat 'un poeta del poble'. Una actuació que anirà a càrrec d'Albert Font-Tarrés, a la veu recitada, i de la guitarrista Laura Fontanals i que començarà a dos quarts de 9 del vespre.

A més de Legnani (1790-1877), compositor de la ciutat italiana de Ferrara -agermanada amb Lleida-, i Mertz (1806-1856), el repertori musical inclourà autors contemporanis i una composició de la pròpia Fontanals. Pel que fa a la selecció poètica, el muntatge inclou obres tan conegudes com ara fragments d''Estimada Marta', 'Lletra a Dolors' o 'El poble', entre altres.

El muntatge poètic i musical 'Després de tot' va ser estrenat el passat 15 de novembre amb motiu del Correllengua, esdeveniment anual per promoure l'ús social del català i que enguany ha estat dedicat al poeta de Roda de Ter. En aquella ocasió, el recital va omplir el pub Antares de Lleida.

El projecte és una idea impulsada per la lleidatana Laura Fontanals, llicenciada en Interpretació de guitarra i en Pedagogia de la guitarra, i que va proposar al periodista i educador social Albert Font-Tarrés, amb qui ha treballat la selecció dels poemes i la posada en escena. Junts han preparat una reinterpretació de l'obra i la figura de Martí i Pol, a partir de la seua visió, ara, deu anys després de la seua mort.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.