Notícies

GlobaLleida evita el tancament de 22 petits negocis a través del programa Reempresa

GlobaLleida

La iniciativa posa en contacte empresaris que volen traspassar el seu negoci i emprenedors que volen obrir-ne un

GlobaLleida tanca l'any amb un balanç positiu del seu projecte "Reempresa". Aquest posa en contacte empresaris que volen tancar el seu negoci, i emprenedors que volen obrir-ne de nous.

Durant el 2017 hi ha hagut 62 altes de negocis cedents, és a dir, empresaris que s'han donat a conèixer i han posat a disposició el seu negoci per si algú el vol agafar. Paral·lelament, fins a 97 emprenedors s'han interessat per agafar les regnes d'una d'aquestes empreses. Això s'ha traduït en 62 trobades per posar en contacte a empresaris i emprenedors, de les quals 22 han resultat en casos d'èxit.

L'Oriol Oró, conseller delegat i responsable de GlobaLleida, explica que des de l'ens de promoció econòmica van detectar que "volem crear empreses noves per crear activitat i ocupació, i les que tenim les deixem caure". Per aquest motiu, l'objectiu del Reempresa és posar en contacte a emprenedors que estan en una fase vital i professional de crear una empresa, amb negocis que ja funcionen però que, per la circumstància que sigui, els seus propietaris no volen o no poden seguir al capdavant.

Oró explica que el percentatge d'èxit dels projectes que tenen successió és molt elevat, perquè ja hi ha una borsa de clients, una facturació i uns coneixements. A més, moltes vegades la persona que cedeix l'empresa hi té altres interessos, com ara la propietat del local, amb un lloguer vinculat, i té interès en què el negoci vagi bé. Per aquest motiu, Oró assegura que el nou reemprenedor té una possibilitat d'èxit molt major que iniciant un projecte partint des de zero.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.