Notícies

"Fracàs de la dreta?" l'editorial de la Miriam Garcia

Ahir, la dreta (i l’extrema dreta) espanyola van mesurar les seves forces a Madrid, i van fracassar. Com a mínim, en quant a poder de convocatòria al carrer. Perquè, tant se val si tenim en compte les 45.000 persones que indica la delegació del govern o les 200.000 dels organitzadors, la sensació és que la mobilització de PP, Cs i VOX va ser un bluf.
Per contra, si que va servir per tal de fer aquella foto que alguns volien evitar i altres desitjaven amb força: Albert Rivera, Pablo Casado i Santiago Abascal en una mateixa fotografia. Ho van fer acompanyats dels líder d’altres forces, i també d’altres membres dels partits, sembla que en una iniciativa improvisada de Rivera per tal que hi sortís més gent a la foto... Vaja, que no acabava de fer el pes a alguns dirigents el fet de manifestar-se al costat de l’extrema dreta. I en aquest cas parlo de VOX, no de la Falange o de Fuerza Nueva, malgrat que també eren ahir a Colón manifestant-se. Però i doncs, per què hi van? Jo entenc que, si hi són presents, és perquè consideren que hi tenen més a guanyar que a perdre.
Per una vegada, sembla que el possible vot a la dreta espanyola està més dividit que el de l’esquerra. Però vaja, malgrat això, els partits de dretes han estat capaços de posar-se d’acord en alguna cosa.
I tot plegat, quan aquesta setmana comença el judici contra els líders independentistes a Madrid i comença també el debat dels pressupostos al Congrés. Vaja, que estarem entretinguts. Així que anem per feina.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.