Notícies

Fins a 8 municipis de la demarcació de Lleida perdran regidors com a conseqüència de la disminució de la població

ACN

Són dos pobles de la Cerdanya, un de la Vall d'Aran, dos de la Segarra, dos de l'Urgell i un de les Garrigues

Fins a 8 municipis de la demarcació de Lleida perdran regidors com a conseqüència de la disminució de la població. Es tracta de Bellver de Cerdanya i Riu de Cerdanya; Canejan a la Vall d'Aran; Montornès de Segarra i Talavera a la Segarra; Puigverd d'Agramunt i Castellserà a l'Urgell i Tarrés a les Garrigues.

En el cas de Bellver de Cerdanya, el municipi passarà d'11 a 9 regidors en tenir 1.979 habitants empadronats a principis d'any, xifra que es queda a les portes dels 2.000 necessaris per poder comptar amb onze representants. El seu alcalde, Xavier Porta, d'Endavant Cerdanya, diu que fa anys que la població censada fluctua al voltant d'aquest llindar. A més, creu que el fet de tenir menys regidors pot ser clau a l'hora de veure com es configura la nova corporació municipal, ja que en aquesta legislatura, d'11 regidors que hi havia, n'hi havia 9 a l'equip de govern i 2 a l'oposició.

Segons el geògraf Albert Albet, aquesta pèrdua de població no es tradueix en una pèrdua de capacitat de gestió dels ajuntaments, ni tampoc té massa incidència a l'hora d'aconseguir que les necessitats del municipi siguin tingudes en compte per administracions més grans. Tot i això, creu que sí que afecta la percepció dels veïns, i que "és més aviat un estatus del poble, que veu que perd regidors". "Més enllà d'això", diu Albet, "no crec que l'administració local tingui cap altre problema en aquest sentit".

Per tal de frenar la despoblació que pateixen algunes zones del Pirineu i la plana, Albet considera que el més important és invertir tant en l'àmbit de les telecomunicacions com en el de les infraestructures viàries. A més, també veu la necessitat d'aplicar mesures per aconseguir que activitats econòmiques tradicionals, com ara la pagesia, es preservin de cara al futur.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.