Notícies

Finalitza la instrucció de la causa per presumpta estafa contra els pares de la Nadia Nerea

ACN

El jutge d'instrucció 1 de La Seu d'Urgell ha sol·licitat a les parts que presentin els seus escrits d'acusació o sol·licitin l'arxivament de les diligències

Finalitza la instrucció de la causa per presumpta estafa contra els pares de la Nadia Nerea, la nena de l'Alt Urgell afectada d'una malaltia rara. El jutge d'instrucció 1 de La Seu d'Urgell ha donat per finalitzada aquesta fase, i ha sol·licitat a les parts que presentin els seus escrits d'acusació o demanin l'arxivament de les diligències.

El cas investiga els pares de la menor, Fernando Blanco i Marga Garau, per un presumpte delicte d'estafa per recaptar fons amb l'excusa de la malaltia rara que pateix la seva filla, la tricotodistròfia, i no destinar-los a la investigació. Blanco i Garau haurien recaptat prop d'un milió d'euros en donatius que s'havien de destinar a intervencions mèdiques de la menor i finalment no s'haurien dut a terme. D'aquesta quantitat se n'haurien gastat prop de 600.000 en despeses personals.

Un cop finalitzada la instrucció del cas, tant la fiscalia com els particulars que s'han personat com a acusació particular hauran de presentar els seus escrits d'acusació, mentre que la defensa de cadascun dels progenitors podran sol·licitar l'arxivament de les diligències.

Mentre se celebra el judici, el pare de la menor segueix a la presó i la mare es troba en llibertat provisional. La custòdia de la nena, però, se'ls va retirar a tots dos, i aquesta es troba amb uns familiars a Mallorca.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.