Notícies

Fer una reserva per accedir a l’aparcament del Congost de Mont-rebei serà obligatori a partir de l’1 d’abril

La Fundació Catalunya-La Pedrera, encarregada de la gestió de l’espai natural, ha arribat a un acord amb l’Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga per a la millora de l’accés a la zona

Les mesures es posaran en marxa abans de les vacances de Setmana Santa, amb l’objectiu de minimitzar els problemes de massificació i millorar la visita. El punt més destacat serà la reserva online de la plaça d’aparcament a la Masieta. S’oferiran 150 places al dia, i en cas que aquestes estiguin completes, es tancarà l’accés a la zona d’estacionament. Aquesta mesura anirà acompanyada de la instal•lació d’un panell informatiu a l’accés nord del Congost, tal com ha explica el director de Territori i Medi Ambient de la Fundació Catalunya - La Pedrera, Miquel Rafa, hi haurà un panell il·luminat que permetrà saber si l'aparcament està ple o no està ple abans d'accedir i per tant abans de fer els 7 quilòmetres que hi ha venint des de l'accés nord, des de el pont de Montanyana.

En el marc d’aquest acord també es tancarà l’aparcament fora de les hores d’obertura i es prohibirà l’aparcament a la carretera d’accés de la Masieta. Aquestes mesures tenen com a objectiu millorar la seguretat dels visitants, així com millorar les condicions de l’espai per podir gaudir més de la visita. Es tracta d'anar laminant que la gent pugui venir més repartida i això serà una acció molt fàcil via web.

Segons Rafa, en els darrers dos anys ha augmentat molt el nombre de visitants, i això fa que cada cop hi hagi més dies en que es superen les 1.000 o 2.000 persones, quan la xifra òptima estaria entre les 600 o 700.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.