Notícies

Esquerra Republicana reclama que la Diputació de Lleida redacti el Pla Zonal de Carreteres

ACN

Aquest document de treball i anàlisi de la pròpia xarxa viària ja el tenen la resta de diputacions catalanes.

El portaveu d'aquesta formació, Jaume Gilabert, ha explicat que permet el fet de tenir operatiu aquest pla:"La llei de carreteres de la Generalitat del 2009 preveu que una carretera concreta que sobrepassi l'àmbit municipal a l'unir dos municipis ,és susceptible de passar a titularitat de la Diputació".

Això significaria que en alguns casos els ajuntaments ja no s'haurien de fer-se càrrec del manteniment d'algunes vies. Es tracta bàsicament de camins municipals que per la seva connectivitat amb altres poblacions han acabat esdevenint, de facto, carreteres: "Un dels condicionats que la llei estableix, si la carretera és d'un nucli de població de 150 habitants és obligatori que la propietat sigui de la diputació".

A més, un pla d'aquest tipus permetria, com ha afegit el portaveu republicà, gestionar estratègicament el tema de la mobilitat posant un especial èmfasi en qüestions tan rellevants com la seguretat i el desenvolupament econòmic.

Gilabert ha avançat a aquesta emissora que la Diputació de Lleida ha vist amb bons ulls la proposta. Per això i perquè creu que és una bona eina pel territori, s'ha mostrat convençut que aquesta moció serà aprovada al proper ple de la Diputació de Lleida del pròxim 24 de maig.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.