Notícies

ERC demanarà que el vol de les cigonyes sigui declarat bé intangible de la ciutat de Lleida

ACN

La formació proposa que aquest es reculli en el nou catàleg de béns protegits, que s'està acabant d'elaborar

ERC demanarà que el vol de les cigonyes sigui declarat bé intangible de la ciutat de Lleida. La formació proposa que aquest es recullin en el nou catàleg de béns protegits, que actualment s'està acabant d'elaborar.

Els republicans consideren que la Paeria hauria d'actuar en el marc del conflicte per la presència dels nius de cigonya a la catedral de Lleida. El regidor Josep Maria Baiget recorda que als anys 80, quan la població de cigonyes va caure en picat, des de la Generalitat es va apostar per potenciar la cria en captivitat des del Centre de Fauna de Vallcalent, i això va permetre consolidar la població d'aquestes aus a la plana de Lleida. A més, afegeix que es tracta d'una espècie equilibradora de l'ecosistema, en ser animals carnívors.

Baiget considera que, a través de la Fundació Agenda 21, la Paeria hauria de poder gestionar el trasllat de nius cap als afores de la ciutat i el parc de la Mitjana. Segons la Paeria, a la Catedral s'hi han arribat a acumular fins a 21 nius de cigonya. D'aquests, uns 18 o 19 ja no hi són perquè s'han ubicat en infraestructures instal·lades a la Mitjana.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.