Notícies

ERC-Avancem demana 'vetar' la participació de l’exèrcit a la fira de Formació i Treball

El grup reitera la seva oposició a la presència de les Forces Armades perquè "no eduquen i xoquen amb la cultura de la pau"

El grup municipal republicà la Paeria reclama a Fira de Lleida i a l’alcalde –que és un dels seus patrons- que vetin la presència de les Forces Armades a la Fira de Formació i Treball, que aquest any tindrà lloc al recinte firal de Lleida els dies 25 i 26 d’abril.

Així doncs, ERC-Avancem s’oposa, un any més, a la presència d’un estand de l’exèrcit al saló perquè, segons la formació, aquest cos armat té com a finalitat la captació i no la formació de futurs treballadors.

Els republicans destaquen que la Fira de Formació i Treball és un espai de caire educatiu i, per tant, el fet que hi hagi militars es contradiu amb la cultura de la pau que ha de presidir l’educació a Catalunya.

Per aquest motiu diuen, el grup no ha avalat el conveni entre l’Institut Municipal d’Ocupació i Fira de Lleida que aquest divendres s’ha aprovat al Consell Rector de l’IMO i que dóna finançament al saló.

El grup proposa a l’alcalde que, si no té el valor de tirar endavant la proposta de veto, almenys s’arbitri un sistema o un espai en què es visualitzi clarament que l’exèrcit no és un actor formatiu i, per tant, no ha de tenir lloc entre els centres de formació.

A més, des de la formació recorden que la participació de l’exèrcit en aquest saló incompleix la moció "Per la declaració de Lleida municipi de cultura de pau", aprovada pel ple de la Paeria l’abril del 2016, i també una resolució del Parlament de Catalunya del mateix any en què es demanava evitar la participació de l’exèrcit en fires promocionals de formació i espais educatius.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.