Notícies

En els propers anys arribaran al mercat varietats de poma i pera adaptades a climes càlids

Aquestes ja s’estan treballant i es caracteritzen per tenir una qualitat excel·lent i una alta coloració en condicions d’altes temperatures i escassetat d’aigua

Les varietats són el resultat d’un programa internacional de millora genètica varietal entre l’IRTA, Fruit Futur i els socis de Nova Zelanda Plant & Food Research per a donar resposta als reptes del canvi climàtic.

I és que el programa varietal utilitza contribucions de germoplasma tant de Nova Zelanda com d’Espanya per a identificar pares amb les característiques clau que es requereixen per al canvi climàtic: alta tolerància a la temperatura, baix requeriment d’aigua i fruites d’alta coloració, bona textura i excel·lent sabor i conservació. També hi ha un clar enfocament cap a la millora en la resistència a les plagues i malalties d’importància en climes càlids.

Aquestes varietats són fruit d’un treball conjunt de més de 15 anys entre els socis del programa internacional per al desenvolupament de les varietats. Tot plegat s’ha presentat a la fira Fruit Logistic de Berlín, el certamen més important del món dedicat a les fruites i les hortalisses.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.