Notícies

"En defensa de la professió", l'editorial de la Miriam Garcia a l'Informatiu Migdia

L'agència de notícies Europa Press i el Diario de Mallorca es querellaran contra el jutge que va ordenar a la Policia Nacional que requisés els telèfons mòbils de dos periodistes, un de cada mitjà, per identificar l'origen d'una filtració periodística sobre el cas Cursach. L'acusen de prevaricació judicial i un delicte contra la inviolabilitat de domicili i vulneració del secret professional.

El periodisme no és una professió fàcil. No ho ha estat mai, i menys en els darrers temps, amb la revolució tecnològica que vivim, que obliga als mitjans més vells a reinventar-se i que fa que n'apareguin molts de nous. I que també inclou altres factors com les fake news o les xarxes socials.

A més, un altre factor que sempre ha fet difícil aquesta feina és aquell que ens estableix com "el quart poder". Aquell que, en teoria, ha de fer trontollar els altres tres, però que a vegades sembla que més aviat s'hi alia.

I precisament per no caure en això, hi ha algunes coses que no es poden tolerar. I la intimidació als periodistes per fer la seva feina és una d'aquestes.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.