Notícies

"Els símbols compten", l'editorial del Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

Guerra de símbols a Ponent. El mural independentista més gran de Lleida, d’uns 500 metres quadrats a peu de l’antiga N-II a Bellpuig, va ser repintat ahir per uns desconeguts, que van eliminar el lema independentista “Fem República” i van sobreposar la bandera espanyola al llarg de tot el mural. Ahir a la tarda, però, simpatitzants del CDR de Bellpuig es van encarregar d’eliminar les franges.

Vaja, que el simbolisme és important per a molta gent. Un fet que es mostra, també, amb l’anunci del Govern català i espanyol de treure qualsevol element franquista del carrer. Un fet que sincerament aplaudim i per la qual cosa només es pot dir un “ja fem massa tard”.

Els símbols són importants, i més tenint en compte que són símbols antidemocràtics. Les qüestions simbòliques s’han de tenir en compte, com per exemple, el fet que el militar membre de la manada cobri el 75 per cent del seu sou i ara pugui demanar tornar a reintegrar-se al servei. L’administració ja ha corregut a dir que això s’haurà de veure… però la imatge, el simbolisme, ja hi és.

No s’hi pot fer res en un fet del qual hi ha, fins i tot, imatges? Vivim en un territori, com a la resta del món, on els símbols compten…

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.