Notícies

Els ramaders catalans no vacunaran contra la llengua blava.

Així ho ha assegurat Unió de Pagesos arran que no s’hagin reconegut efectes secundaris d’aquesta malaltia.

Segon l’organització agrària només hi ha una firma que certifica que determinades afeccions venen provocades per l’aplicació de la vacuna. Es tracta de Cresa i aquesta assegura que no pot determinar amb exactitud les causes de les diferents afeccions que presenten els ramaders. Això, en conseqüència, suposa que no s’activa la carta verda, un protocol que permet exigir als laboratoris responsables del fàrmac que compensin el ramader afectat.

Santi Querol, responsable de sectors de ramaders d’UP, ha afegit que només Catalunya i Navarra han fet cas a la normativa estatal que obligava a 4 regions a vacunar. Les altres dues, País Basc i Aragó no ho han fet i no hi ha hagut cap mena de conseqüència per no aplicar-la. Aquesta obligatorietat es dóna només a aquestes comunitats autònomes per la seva proximitat amb França, on hi ha aquesta malaltia que afecta els animals de doble peülla.

Querol que ha fet aquestes declaracions al programa Arrela que s’emetrà aquest dissabte i diumenge a partir de les 10 del matí, ha afegit que el Departament d’Agricultura ja ha comprat les vacunes per la campanya de vacunació de l’any vinent, tot i que ells els han assegurat que si no es resolen aquest problemes derivats d’efectes secundaris, no tornaran a vacunar.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.