Notícies

Els preus pugen tres dècimes a l'agost a la demarcació de Lleida i situen la inflació anual en el 2%

L'encariment dels carburants empeny a l'alça la inflació, segons l'INE

Els preus han pujat tres dècimes a l'agost a la demarcació de Lleida en relació al mes anterior. Això situa la taxa anual de l'IPC en un 2%, segons ha publicat aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística espanyol (INE).

Al conjunt de Catalunya s'ha registrat la mateixa variació, amb un increment de la inflació del 2% anual i del 0,3% mensual. En termes interanuals han destacat a Catalunya els increments en els preus del transport (3,9%), especialment per l'encariment dels carburants, i també dels hotels i restaurants (3,0%) i de l'habitatge (2,5%). Totes les partides del cistell han experimentat augments anuals de preus a l'agost, sent els més modestos els increments en paratge de la llar (0,1%), les comunicacions (0,6%), els aliments i begudes no alcohòliques (0,8%) i el vestit i calçat (0,9%).

Al conjunt de l'Estat, la taxa anual de l'IPC al mes d'agost és de l'1,6%, una dècima superior a la registrada el mes anterior. Els grups amb major influència positiva en l'augment són el transport i l'habitatge. Destaca també en aquest grup, encara que en sentit contrari, el manteniment dels preus de l'electricitat, que van augmentar el 2016.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.