Notícies

Els motoristes només són els responsables del 50% dels accidents en els quals es veuen implicats

ACN

Els Mossos d'Esquadra recorden que aquest és un col·lectiu especialment vulnerable, i reclamen extremar les precaucions a la carretera

Gairebé el 50% dels accidents on hi ha implicades motocicletes no són culpa dels motoristes. Els Mossos d'Esquadra recorden que aquest és un col·lectiu especialment vulnerable, i reclamen extremar les precaucions a la carretera.

Malgrat que a les comarques de Ponent no són especialment notables els accidents de moto, aquest és un col·lectiu que cal protegir especialment, igual que passa amb el dels ciclistes. Ho ha explicat el cap de trànsit dels Mossos a Ponent, Jordi Batista, que afirma que "ningú diu que sigui un col·lectiu més o menys temerari o que assumeixi més riscos. Simplement és un col·lectiu més vulnerable, i ha d'estar més alerta en segons quin tipus de maniobres". A més, afegeix que "igual ho hauríem de traslladar als conductors: a l'hora de fer un avançament, cal estar més alerta, perquè un cotxe el veiem més i una moto no es veu tant". Batista apunta també que "dins aquest col·lectiu també hi podríem incloure el de les bicicletes".

D'altra banda, Batista alerta també dels accidents que es produeixen per vehicles estacionats al voral, sigui per una avaria o per qualsevol altra incidència. En aquest sentit, demana que si ens hem d'aturar, els ocupants baixin del vehicle i es resguardin més enllà de la tanca protectora fins que arribi l'assistència en carretera per evitar accidents.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.