Notícies

Els mossos intervenen l'euro del donatiu de la loteria de Nadal de l'Associació Nadia Nerea

ACN

El jutge que porta el cas adverteix a l'advocat dels pares i funcionaris de possibles multes o conseqüències penals si difonen dades de la menor

Els Mossos d'Esquadra han intervingut l'euro del donatiu de la loteria de Nadal de l'Associació Nadia Nerea contra la tricotiodistròfia. Ho han fet per ordre del magistrat del jutjat número 1 de la Seu d'Urgell, que és el que porta el cas.

Les participacions són de 5 euros, dels quals 1 anava destinava a la fundació que tenien els pares de la menor i que estan acusats d'un delicte d'estafa per recaptar fons per la malaltia de la nena i no destinar els diners a la cura. Els Mossos han volgut deixar clar que això no afectarà aquelles persones que hagin comprat loteria si la participació resulta premiada.

D'altra banda, el jutge ha adoptat mesures per protegir i preservar la intimitat de la nena. Ho ha fet després que hagi aparegut un pòster a casa de la menor on es diu ''no et moriràs'', i després que també li ho hagi demanat fiscalia, recordant que la nena és una víctima. Concretament, el magistrat adverteix del ''deure de secret'' sobre les informacions que puguin revelar l'advocat dels pares Fernando Blanco i Marga Grau. El magistrat considera que Nadia hauria assolit la condició de víctima tant pel fet que no hauria rebut els tractaments que la seva malaltia requereixen, com per la seva constant exposició pública als mitjans de comunicació pel lucre dels investigats. També ha alertat d'imposar multes o fins i tot prendre mesures penals sobre els funcionaris que intervinguin en la investigació revelant dades sobre la mateixa.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.