Notícies

Els empresaris de la província de Tarragona volen un peatge a l'ombra per enllestir l'A-27

Els trams fins a Valls i Montblanc no tenen data i menys el perllongament fins a Lleida

La Confederació Empresarial de la Província de Tarragona planteja la fórmula del peatge a l'ombra per a enllestir l'autovia A-27 entre Tarragona i Montblanc.

La patronal tarragonina creu que aquest mecanisme -pel qual l'administració paga a la concessionària que ha assumit l'obra en funció del trànsit que suporta la via- és la millor opció per desencallar l'obra, donades les dificultats pressupostàries de l'estat espanyol.

L’entitat rebutja les propostes de la concessionària Abertis, que s'havia ofert a acabar l'obra a canvi d'aplicar-hi un peatge o d'augmentar la concessió de l'autopista AP-2 -que venç el 2021-. La patronal exigeix l'impuls de l'A-27 i considera que el seu retard és "intolerable".

La confederació empresarial defensa que executar l'obra "per la via clàssica", és a dir, mitjançant el finançament públic ordinari "no serveix", i posa en risc l'execució de la infraestructura a curt termini. Actualment, de fet, el ministeri espanyol de Foment només impulsa el primer tram de l'A-27 -els vuit quilòmetres que separen Tarragona i el Morell-, que es podria posar en funcionament aquest mateix any. Els trams fins a Valls i Montblanc no tenen data, i menys encara el perllongament de la via fins a Lleida.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.