Notícies

Els detinguts pels robatoris de cable de coure serien els responsables de dos casos a Juneda

Els Mossos creuen que podrien ser autors de més 150 robatoris, alguns dels quals a les comarques lleidatanes

Els sis membres del grup detingut pels Mossos d'Esquadra, que podrien ser autors de més 150 robatoris de cable de coure, també estarien darrere d’alguns robatoris a les comarques lleidatanes. Dues de les seves darreres actuacions haurien tingut lloc a Juneda, entre finals de desembre i principis de gener.

Els detinguts es feien passar per empleats d'empreses subcontractades per Adif, segons ha informat la policia catalana. El grup estava altament especialitzat a sostreure el cable de coure aeri tipus Feeder, ja que exigeix una metodologia molt diferent de la del coure terrestre.

Fins al moment, els investigadors atribueixen quatre robatoris de coure a més de la temptativa de l'Espluga de Francolí, durant la qual van ser detinguts. Dos d’aquests van tenir lloc a Juneda els dies 21 de desembre i 4 de gener. Només en aquestes quatre operacions haurien sostret 4.000 metres de coure, que els hauria comportat uns beneficis de 24.000 euros.

Una vintena més de robatoris poden quedar resolts en aquesta fase d'investigació i la resta, corresponents a anys anteriors, a mesura que avancin les indagacions.

Els detinguts, que passaran a disposició judicial aquest divendres, són de nacionalitat espanyola i amb edats compreses entre els 25 i els 40 anys. Se'ls acusa dels delictes de pertinença a grup criminal, robatori amb força, danys i desordres públics. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.