Notícies

Els catalans associen l'àmbit rural a la qualitat de vida segons una enquesta sobre el món rural

Segons l'estudi, l'ensenyament és el servei més ben valorat en aquest àmbit, mentre que el transport és el pitjor

L'ensenyament és el servei més ben valorat en el món rural, mentre que el transport és el pitjor, segons l'enquesta de Percepció del Món Rural 2016. Aquesta també apunta que els catalans associen l'àmbit rural a la qualitat de vida.

L'enquesta ha estat elaborada per la Fundació Món Rural, i recull que el 42% dels catalans pensa que la qualitat de vida en els municipis petits ha millorat en els darrers anys. Precisament, aquest és un dels aspectes, juntament amb la tranquil·litat, que més positivament es valoren de viure en l'àmbit rural. Un altre dels aspectes que es desprenen de l'estudi, tal com explica el director de la Fundació, Marc Riera, és que del 17% de persones que canviarien de municipi, la majoria ho farien a un altre de més petit.

Un 64% dels catalans creu també que són molt necessàries polítiques públiques a favor del món rural, seguit d'un 27% que ho considera bastant necessari. En aquest sentit, un 71,% està molt d'acord en què tot allò relacionat amb el món rural és patrimoni del país i ens ha de preocupar a tots.

D'altra banda, i pel que fa als joves, un 54% dels enquestats considera que aquests opten per marxar dels municipis petits per qüestions laborals, seguit d'altres motius com l'accés als estudis o la cultura.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.