Notícies

Els Bombers Voluntaris deixen de donar servei al Pont de Suert

Afirmen en un comunicat que la Direcció General ha decidit de manera unilateral que a partir de l'1 de setembre siguin els bombers funcionaris els que cobreixin el servei les 24h

Els Bombers Voluntaris han deixat de donar servei al Pont de Suert. Ho han decidit, segons informen en un comunicat, després que la direcció general hagi deixat sense efecte l’acord assolit amb el col•lectiu per combinar la presència de bombers funcionaris i voluntaris al parc de l’Alta Ribagorça. Aquesta decisió ha fet que Emergències hagi hagut d'enviar de manera precipitada 3 bombers funcionaris al Parc i organitzar un quadrant per la resta de mes.

Fa uns mesos, els bombers voluntaris del Pont de Suert ja van anunciar que entregarien les claus del parc el 30 de juny si no es donava una solució a la manca d'efectius que pateixen. Abans d'aquesta data, però, es va assolir un acord amb la Direcció General per reforçar el servei amb efectius de la Regió de Lleida durant els mesos de juliol i agost. També es va acordar buscar una altra solució per garantir el servei a partir de l'1 de setembre.

El passat 3 d'agost, segons el comunicat, el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament els va plantejar la proposta de cobrir l'horari de 7 del matí a 7 del vespre amb bombers funcionaris, i la resta per voluntaris. Una proposta que el col·lectiu va acceptar.

Aquest dilluns, però, els voluntaris asseguren que se'ls va fer saber que la Direcció general havia decidit de manera unilateral fer-se enrere en la proposta, i que a partir del pròxim 1 de setembre seran els bombers funcionaris els que cobriran el servei les 24 hores.

El col·lectiu afirma sentir-se "traït i enganyat", i afirmen que la decisió d'abandonar el servei l'han pres "a contracor". Així mateix, agraeixen a la ciutadania el suport rebut.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.