Notícies

Eleccions en dia laborable: quanta estona tinc per anar a votar?

ACN

Les primeres eleccions autonòmiques a Catalunya també es van celebrar en dijous

La jornada electoral d'aquest dijous, 21 de desembre, serà la primera en dia laborable des del 1982. Aquells van ser els comicis en què Felipe González va aconseguir la primera majoria absoluta a Espanya per al PSOE.

Les primeres eleccions autonòmiques a Catalunya, però, es van celebrar també en dijous, en concret, el 20 de març de 1980. Les va guanyar CiU, liderada per Jordi Pujol. Després encara en va haver unes altres celebrades en dimecres, les de l'any 2006, convocades per Pasqual Maragall, i de les quals va sorgir-ne com a resultat el govern del tripartit liderat per José Montilla. Aquell dimecres, però, era un dia festiu.

El fet que les eleccions se celebrin en dia laborable suposa que els treballadors tenen un permís de fins a 4 hores per anar a votar. Un permís que serà retribuït i no recuperable. Amb tot, el degà del Col·legi de l'Advocacia de Lleida, Jordi Albareda, recorda que 4 hores és el temps màxim del qual es disposa. Apunta també que aquesta absència per anar a votar s'ha de comunicar a l'empresa, ja que aquesta pot organitzar els torns dels empleats per fer-ho. A més, pot ser que la companyia demani al treballador un justificant, que aquest haurà de sol·licitar a la seva mesa electoral.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.