Notícies

"El vostre gos no votaria Fèlix Larrosa", l'opinió de l'historiador Albert Velasco

El vostre gos no votaria Fèlix Larrosa

Fa pocs dies el Comú ha denunciat que a la canera municipal de Lleida, en els darrers cinc anys, han mort una quarta part dels gats i gossos que hi han ingressat. Estem parlant de 466 animals morts, una dada absolutament demolidora. Segons el Comú, entre les causes d'aquesta gran mortaldat trobem les nefastes mesures d'higiene, com el fet de netejar les gàbies amb aigua a pressió sense treure els animals, inclús a l'hivern, cosa que fa que hagin de dormir a sobre del ciment mullat. Això ha provocat que les morts augmentin als mesos més freds, i que els animals pateixin nafres i ferides com a conseqüència del caràcter abrasiu del ciment. A banda, cal esmentar l'amuntegament, la desnutrició, les baralles i el contagi de malalties. Ras i curt: això no és una canera, és un camp de concentració i d'extermini animal.

S'ha destapat també que hi ha particulars sensibilitzats que treuen els gossos d'allà i els duen a les protectores d'animals privades de la ciutat, cosa que hauria de fer caure la cara de vergonya a l'actual govern municipal. Hi ha voluntaris d'aquestes protectores que parlen d'opacitat i d'infinitat de traves per poder accedir amb una certa llibertat a la canera. Hi hem d'afegir que el lloc web no s'actualitza i no fomenta les adopcions, tasca que recau completament en els voluntaris.

A la vista de la situació, la pregunta que hem de fer-nos és si un Ajuntament que no sap tractar els animals pot tenir cura de les persones. La resposta és evident. Fèlix Larrosa, actual alcalde i candidat del PSC als propers comicis de la ciutat, era el principal responsable polític de la canera i, per tant, és culpable de la situació. Els gats i gossos no poden votar a les properes eleccions municipals, però vosaltres sí que podeu fer-ho. Per tant, quan arribeu a casa, mireu als ulls a les vostres mascotes i us adonareu ràpidament que el vostre gos no votaria Fèlix Larrosa el proper 26 de maig.

Alberto Velasco, historiador de l'art

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.