Notícies

El trasllat de les firetes de Lleida als terrenys de l'antiga hípica es podria endarrerir per les obres de cobriment del canal

L'actuació no es podrà iniciar fins al mes d'octubre, un cop acabada la campanya de reg, i això podria dificultar que el trasllat sigui efectiu per les properes Festes de Tardor

El trasllat de les firetes de Lleida als terrenys de l'antiga hípica sembla que s'endarrerirà una mica més. La ubicació de les atraccions en aquest indret requereix el cobriment d'una part del canal que no es podrà iniciar fins al mes d'octubre, un cop acabada la campanya de reg. Això podria dificultar que el trasllat sigui efectiu per les properes Festes de Tardor.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va afirmar al febrer al seu xat que farien "tot el possible" perquè les Firetes s'instal·lessin al solar de l'antiga Hípica tan aviat com es pugui. De fet, segons ha pogut saber Ua1 Lleida Ràdio, la Paeria ha arribat a un acord amb la Comunitat de Regants de Torres de Segre, que agafa l'aigua del canal que passa per aquests terrenys. Aquest acord implicaria que el consistori es faci càrrec de l'actuació, que és necessària per motius de seguretat, i que les obres no s'iniciïn fins que acabi la campanya de reg, cap al mes d'octubre.

El president de la comunitat, Josep Cases, creu que les probabilitats que estiguin enllestides per les Festes de Tardor són baixes. "Creiem que no pot ser", afirma, i afegeix que "en època de reg no es pot legalment, perquè els veïns que queden allà són pocs, però han de poder continuar regant". L'única solució, diu, seria posar una bomba d'aigua i fer un bypass. "Si la Paeria volgués arrencar les obres ja, podria posar un sistema de bombeig de l'aigua del canal", afirma.

Des del trasllat de les firetes a la zona d'expansió de Copa d'Or, ara fa uns anys, els firaires han manifestat en diverses ocasions el seu malestar, sobretot per com queda el terreny quan plou. Un fenomen que s'ha repetit aquest cap de setmana i que va deixar impracticables moltes zones. Arran d'aquest fet, els firaires han demanat que s'asfalti el terreny. Una actuació, però, que alguns grups municipals, com ERC o el PP, consideren innecessària si la ubicació de les atraccions ha de canviar. Des de Ciutadans, Jose Luis Osorio demana que la nova ubicació de les firetes compti amb tots els serveis necessaris. En aquest sentit, Carme Culleré, del PDeCAT, creu que hauria d'estar a prop dels actes de Festa Major.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.