Notícies

"El tedi de "LA CULTURA"", l'editorial del Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

ACN

Amb el número 7 hi ha moltes coses. Les 7 vides d'un gat, la sèrie de principis de segle "7 vidas", la gran pel·lícula "Seven", la cançó "Seven nation army", els 7 regnes de joc de trons, els 7 dies de la setmana, o el número 7 que portava Figo al Barça... i també els 7 dies que ha durat el ministre Màxim Huerta al capdavant del ministeri de cultura.

Sembla que una polèmica, per la qual ja va pagar una multa, l'ha portat a dimitir. A la "Villa y Corte" no es perdona res, tampoc aquells casos pels quals ja s'ha pagat. Huerta s'acomiada del seu breu càrrec reiterant – ho va dir diverses vegades en una breu roda de premsa - que "estima la cultura".

Aquí volia entrar jo... Què es vol dir quan es parla de cultura? Hi ha molta gent que s'autodenomina en el seu interior (seria massa pedant si ho exterioritzessin) membres de LA CULTURA en majúscules. Una cultura que es veu que és exclusiva i rebutja la resta de qüestions que no estan en els seus paràmetres

Curiosament, la majoria, amb aquest discurs de "jo estimo la cultura", rebutjaria una part important de la cultura, com és la televisió, i on Màxim Huerta va poder fer carrera. Així que Huerta cau una mica en el parany. Bé, ell mateix hi havia caigut en el seu dia a dia (ara diu que no, però no cola) quan va criticar i va fer una mica "el foteta" quan parlava de l'esport i el futbol.

Molta gent de la "cultura amb majúscules" potser avui no sap (o fa veure que no sap) que comença l'acte cultural més important del món: el mundial. D'altres van fer veure que Eurovisió és una cosa que no anava amb la cultura (un acte musical, recordem), d'altres consideren que certes publicacions no són culturals, o que la televisió o les pel·lícules del gran públic no mereixen formar part de LA CULTURA. Creuen que la cultura de masses, no pot ser cultura, vaja.

Potser sí, que tots plegats estem per ensinistrar culturalment, però val la pena destacar que LA CULTURA sempre l'ha feta gent que no entrava en els paràmetres, oi? Els paràmetres de LA CULTURA, per cert... qui sap si Mozart, avui en dia, participaria a Eurovisió i veuria el mundial. Si Shakespeare faria rap o rock...o si Leonardo seria grafiter o futbolista. Jo aposto que les coses anirien per aquí. Al cap i a la fi, ells també feien cultura de masses.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.