Notícies

El sindicat UGT confia que la campanya de la fruita d’enguany sigui millor que l’anterior en l’aspecte laboral

ACN

El sindicat UGT confia que la campanya de la fruita d'enguany sigui millor que l'anterior en l'aspecte laboral. Asseguren que, cada vegada més, els temporers saben quins són els seus drets.

El secretari general de la UGT a Lleida, Jose Luis Aguilà, "desitja i espera" que la temporada de recollida de fruita vagi millor que el 2017, quan hi va haver protestes dels treballadors del camp per les condicions de treball i allotjament. En aquest sentit, assegura que ells seguiran assessorant a tot aquell qui ho necessiti, i que denunciaran totes les irregularitats de les quals tinguin coneixement: "tots els coneixements que hem tingut de situacions irregulars, les hem ficat en coneixement. Sigui la inspecció o la delegació de govern. A partir d'aquí és la nostra feina assessorar i denunciar la situació en la qual estan trobant-se". Aguilà ha afegit que "ens agradaria que aquest any això no es tornés a repetir. I esperem que sigui així. La gent que ve s'ha d'ubicar, ha de viure, i ha de tenir els mínims garantits de salubritat, sanitat i comoditat".

Aguilà recorda a més que tots aquells treballadors arribats a Catalunya per treballar al camp es poden adreçar a l'AMIC, l'Associació d'Ajuda Mútua d'Immigrants a Catalunya, per resoldre els seus dubtes. Aquest organisme depenent de la UGT té diverses seus al territori, situades a Lleida, Tàrrega, les Borges Blanques i Sort.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.