Notícies

El regal de Nadal més preuat: el dret a ser un infant

S’apropa el Nadal moment d’alegries i felicitat per a tothom, però especialment per als més menuts. Els infants són els que més gaudeixen d’aquestes festes: les llums, la il•lusió, , els menjars al voltant d’una bona taula, els regals...

Però malauradament aquest any hi haurà molts nens i nenes que no podran obrir un regal i descobrir una nova joguina, i aquest fet que trencarà les il·lusions dels petits de la casa és cada any més visible en les llars de la nostra ciutat, és per això que moltes entitats aporten el granet de sorra a millorar la situació. Una entitat juvenil que pertany al CLJL: Creu Roja Joventut realitza la campanya de la Joguina Educativa sota el lema Cap infant fora de joc: ara jugues tu! Intentant reflexionar sobre la importància del joc i la joguina en la infància.

I no podem deixar de banda que per a que un infant es realitzi també es important incidir en la seva educació tant a l’escola com fora d’ella, la pobresa comporta carències i predisposa al fracàs escolar, diferents entitats treballen per millorar les oportunitats d’aquests infants i joves treballant el Reforç Escolar i el lleure, fomentant el treball coordinat amb les escoles i les famílies.

També és temps de reunió al voltant d’una taula plena de menjar, que no serà possible per molts nens i nenes, que ni tan sols tenen assegurat un plat de menjar a taula a casa. Per aquest motiu s’han de garantir les beques menjador, per poder tenir un àpat saludable al dia, garantit a l’escola.

Sabem que en aquests moments no és fàcil per moltes famílies, però em de prendre consciència que la infància no hauria de ser conscient de les desigualtats que marquen el seu dia a dia i que els nostres governs haurien d’estar al costat, donant suport, a les famílies que ho necessiten.

Ens agradaria que els valors que durant les festes de Nadal es transmeten, aconseguissin que la societat treballes per aconseguir que a cada casa es deixi el regal més preuat: el dret a ser un infant.

Núria Cabiscol
Membre del Consell Local de la Joventut de Lleida, en representació de Creu Roja Joventut

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.