Notícies

El projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2017 preveu invertir prop de 70 milions d'euros a la demarcació de Lleida

El canal Segarra-Garrigues i la línia ferroviària Lleida-la Pobla de Segur encapçalen un cop més les previsions d'inversió

El projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2017 preveu invertir prop de 70 milions d'euros a la demarcació de Lleida. El canal Segarra-Garrigues, amb un total de 18,7 milions, encapçala un cop més les previsions d'inversió del Govern a Lleida, seguit per la línia ferroviària Lleida-la Pobla de Segur, amb 5,6 milions d'euros.

Concretament, la proposta de la Generalitat preveu una inversió de 40,7 milions d'euros a les comarques de Ponent, un 4,5% més que en els pressupostos del 2015, i 15,8 milions per a les del Pirineu i l'Aran, un 27% menys. A aquestes xifres se li han de sumar 15,6 milions més d'inversions no territorialitzables.

Per comarques, el Segrià encapçala les inversions amb un total de 17,7 milions d'euros. En aquesta comarca es contemplen 2,3 milions d'euros per a l'ampliació de l'edifici judicial de Lleida o 1,2 milions per a la nova escola d'Almenar. Pel que fa a la resta de comarques de la plana, hi ha 3,5 milions per a la xarxa de reg del sector C del canal Algerri-Balaguer, 1,3 milions per a la nova estació d'autobusos de Mollerussa, o 1 milió d'euros per a la variant de la C-12 a Balaguer.

Pel que fa a les comarques del Pirineu i l'Aran, es preveu invertir 2,3 milions a les estacions d'esquí d'Espot Esquí i Port Ainé, 500.000 euros per a l'ampliació i modernització del regadiu de la Conca de Tremp o 793.000 euros per al polígon Vilansats d'Organyà, entre altres inversions.

Per al PSC els comptes són "un insult i un càstig" per a les comarques de Lleida, l'Alt Pirineu i Aran

Les primeres crítiques als comptes han arribat ja de la mà del PSC. El seu diputat per Lleida, Òscar Ordeig, considera que són "un insult i un càstig" per a les comarques lleidatanes, i una clatellada al món agrari i rural. Ordeig afegeix també que condemna el territori de Lleida a mantenir el trist rècord de ser on més es retalla des de l'any 2010.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.