Notícies

El Parc Científic de Lleida debatrà sobre la bretxa per raó de gènere en la tecnologia

Ajuntament de Lleida

Segons un estudi del Centre Dolors Piera de la UdL, només un 15% de noies trien estudiar enginyeries a l'EPS i un 23% a ETSEA

El Parc Científic de Lleida debatrà sobre la bretxa digital per raó de gènere en l'àmbit de la tecnologia. Serà en el marc del Google Devfest Lleida 2018, que se celebrarà el 3 de novembre i que enguany posarà el focus en la promoció de les vocacions tecnològiques entre les noies.

Segons un estudi del Centre Dolors Piera de la Universitat de Lleida, només un 15% de noies trien estudiar enginyeries a l'Escola Politècnica, i un 23% trien el d'Enginyeria Agrària. Tal com explica l'Andreu Ibáñez, creador del GDG Lleida, "a les enginyeries de l'EPS hi havia 700 noies i 1800 nois el curs 2011-2012, mentre que aquest curs hi ha 486 noies i 1347 nois. És una davallada de gairebé el 50% de noies".

És per això que el Parc Científic i el Google Developer Group Lleida, organitzadors de l'esdeveniment, han inclòs en el programa dues conferències i una taula rodona a càrrec d'expertes i dones amb càrrecs de responsabilitat en empreses tecnològiques, que exposaran les seves experiències i vivències.

A banda d'aquest bloc dedicat a la incorporació de la dona, que començarà a les 13 hores, el DevFest acollirà una quinzena de ponents de Lleida i d'arreu de l'Estat que exposaran novetats tecnològiques. La inscripció a l'esdeveniment és gratuïta i es pot fer a través del web gdglleida.com.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.