Notícies

El nombre de peticions d'asil de ciutadans colombians ha crescut a Lleida en els darrers mesos

Ua1 Lleida Ràdio

L'Associació d'Ajuda Mútua d'Immigrants a Catalunya va atendre l'any passat prop de 1.400 persones a la demarcació de Lleida

El nombre de peticions d'asil de ciutadans colombians ha crescut a Lleida en els darrers mesos. Així ho ha constatat l'AMIC, l'Associació d'Ajuda Mútua d'Immigrants a Catalunya, dependent de la UGT.

L'entitat va atendre l'any passat prop de 1.400 persones a la demarcació de Lleida, la xifra més alta des de l'any 2010. El motiu d'aquest increment, segons apunten des d'AMIC, és la incipient millora econòmica dels darrers anys. A més, la coordinadora de l'entitat a Catalunya, Mariana Isla, apunta que el perfil ha canviat. "Durant l'època de la crisi, el perfil que vam atendre era majoritàriament gent que portava 5 o 10 anys a Catalunya. Ara comencem a notar una remuntada de les persones que han arribat fa poc", explica. Afegeix, a més, que les persones que arriben ara ho fan "en una situació molt més precària que fa uns anys. Tenen unes necessitats més bàsiques que han de cobrir".

Pel que fa al perfil de les persones que s'adrecen a l'associació, més de la meitat són persones d'entre 32 i 51 anys. Per sexes, el 61% dels atesos són homes, enfront del 39% de dones.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.