Notícies

El Departament d’Agricultura finançarà el 100% del pla d’arrancada de la fruita dolça després que Madrid se n’hagi desentès

L’objectiu és arrencar 2.000 hectàrees de fruiters de pinyol per retirar fins a 80 milions de quilos del mercat i mirar de combatre així la crisi de preus

Inicialment s'havia acordat finançar-lo a mitges entre la conselleria i el ministeri però segons la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, hi ha hagut falta de ''compromís'' i per això s'ha tirar endavant de forma ''unilateral'' per la necessitat d'impulsar mesures estructurals per una problemàtica que s'arrossega des de fa diverses campanyes.

La consellera Jordà ha recordat que aquest pla ve motivat per la demanda del sector i per les crisis de preus de la fruita dolça que s'arrosseguen des de fa diverses campanyes per un excés d'oferta, i que també es van veure agreujades pel veto rus. Jordà ha criticat que des de Madrid no s'hagi volgut ''complir amb els compromisos''.

El pla compta amb una dotació de 10 milions d'euros i el pagès que s'hi aculli rebrà fins a 5.000 euros per hectàrea arrencada amb possibilitat d'incloure'n un màxim de 3.
A la convocatòria hi poden participar aquells productors de fruita de pinyol que hagin fet arrencades des de l'1 de juliol de 2018 fins a la data de publicació de la convocatòria o que tinguin previst fer-les fins a l'1 de març de 2020.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.