Notícies

El Consorci de l'estany d'Ivars i Vila-sana vol millorar la qualitat de l'aigua per atraure més espècies d'ocells

ACN

Es preveu actuar en el control de peixos com les carpes que fan malbé el fons de l'estany i també regular l'entrada i sortida d'aigua perquè aquesta es renovi i circuli

El Consorci de l'estany d'Ivars i Vila-sana vol millorar la qualitat de l'aigua per atraure més espècies d'ocells. Es preveu actuar en el control de peixos com les carpes, que fan malbé el fons de l'estany, i també regular l'entrada i sortida d'aigua perquè aquesta es renovi i circuli.

El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural del Govern, Ferran Miralles, ha explicat que quan es va recuperar l'estany d'Ivars i Vila-sana hi va haver moments ''molt bons'' pel que fa a la qualitat ecològica de la zona, ja que es van detectar espècies d'ocells que no s'esperaven trobar i que van acabar criant a les terres de Ponent. Actualment però, les aigües de l'estany no estan en aquelles condicions, i per això es faran seguiments per millorar-les i afavorir l'arribada de noves espècies.

D'altra banda, durant la reunió del Consorci de l'Estany, la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha garantit el suport econòmic de la institució per acabar el projecte de millora de l'accessibilitat al centre d'interpretació de Cal Sinén. En aquest sentit, ja s'han iniciat els tràmits per adquirir uns terrenys que es destinaran a crear una zona d'aparcament. En paral·lel també s'acabaran els treballs a la planta superior d'aquest edifici on està previst que s'hi ubiqui una zona de bar.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.