Notícies

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha recollit 24 tones de roba usada i 2.000 litres d’oli

Aquests dos serveis, que s’afegeixen a la recollida selectiva, van entrar en funcionament els mesos de maig i juny passats.

La comarca recicla el 57% de tots els residus que genera i continua estant per sobre de la mitja catalana, que és d’un 40,6%. Les dues iniciatives que van entrar en funcionament el 2012 han donat resultats molt bons. En el cas de la roba es van instal•lar 12 contenidors a diferents pobles i això ha permès passar de recollir 2.000 quilos a la deixalleria a comptabilitzar-ne 24.000 sumant tots els contenidors. La roba la recull l’Associació Troballes de Lleida amb què el Consell Comarcal del Pla d’Urgell te signat un conveni que inclou la possibilitat de lliurar, mitjançant els serveis socials, vals per peces de roba a les famílies més necessitades. Durant aquests 7 mesos han utilitzat aquest servei 120 persones. Pel que fa als dipòsits de recollida d’oli de cuina, la xifra es considera molt positiva per ser el primer mig any i s’ha arribat a prop de 2.000 litres.
En l’apartat de selectiva les tones recollides han baixat en algunes residus, això es dona per una part perquè s’han generat menys residus per persona i per un altra per la crisi. En matèria orgànica els valors de recollida estan en un 32% del total, una xifra molt alta respecte a la mitja catalana, que és del 10%. Els municipis que reciclen millor són Fondarella amb un 69% i Linyola amb un 68%, mentre a la part baixa dels percentatges trobem dues poblacions amb polígons industrials, Vila-sana i Golmés.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.