Notícies

El Comú critica el POUM i el PSC es defensa

Comú de Lleida

L'agrupació d'electors reclama que el text es faci amb el màxim consens possible, mentre que l'equip de govern reivindica que s'ha redactat amb transparència

El Comú de Lleida denuncia que l'equip de govern de la Paeria vol utilitzar el POUM per afavorir interessos privats. Des del consistori han sortit al pas d'aquestes acusacions, que consideren infundades.

Segons l'agrupació d'electors, es vol utilitzar el nou Pla d'Ordenació Urbana Municipal per fer canvis urbanístics en benefici d'inversors i constructores. Afirmen, però, que aquests no aporten millores per a la ciutat, i que fins i tot suposaria un retrocés respecte al POUM aprovat el 1995. El Comú posa exemples per tal de justificar les seves acusacions. Per una banda, assegura que amb el nou planejament el promotor del projecte comercial de Torre Salses s'estalviaria d'haver d'aportar 1,2 milions d'euros per a la construcció del vial d'accés a la futura àrea comercial, que sí hauria d'aportar amb l'actual modificació del Pla General que s'està tramitant i que ja ha rebut el vistiplau d'Urbanisme. Un altre exemple, segons l'agrupació d'electors, és que al nou POUM se suprimeix l'Àrea Residencial Estratègica (ARE) en què Carrefour projecta una zona comercial de 55.000 metres quadrats. "Aquest canvi comporta que el Ple de la Paeria ja no haurà d'aprovar els plans constructius d'aquesta cadena, que tindria llibertat per fer la modificació de planejament que vulgui", segons el Comú.

De la seva banda, des de l'equip de govern han rebutjat aquestes afirmacions, que consideren "infundades i gratuïtes". Asseguren que només busquen "contaminar la tasca de l'equip de govern" i que el projecte del POUM s'ha elaborat amb la participació de la ciutadania i amb transparència.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.