Notícies

El Centre per la Normalització Lingüística de Lleida vol potenciar les parelles lingüístiques virtuals

El 2018 se'n van posar en marxa 8, i aquest any volen superar aquesta xifra

El Centre per la Normalització Lingüística de Lleida vol potenciar les parelles lingüístiques virtuals. Durant l'any passat es van fer prop de 570 parelles lingüístiques a la demarcació de Lleida, i 8 d'aquestes van ser virtuals.

Aquesta iniciativa del Consorci per la Normalització Lingüística té com a objectiu que persones que dominen el català ajudin a d'altres a aprendre'l a través de la conversa. Com a novetat d'enguany, i per tal de vèncer les dificultats geogràfiques o temporals que a vegades hi ha per formar parelles, s'ha recorregut a les noves tecnologies. Ho ha explicat Meritxell Mir, coordinadora de Dinamització i Assessorament Lingüístic del Centre per la Normalització Lingüística de Lleida, ha explicat que "teníem parelles que per qüestió d'horaris o de la localitat on vivien no podien trobar-se", i s'ha optat per formar parelles que conversen per Skype o videoconferència. Una solució que, segons Mir, "va especialment bé als territoris de muntanya o pobles petits".

D'altra banda, Mir ha afirmat que enguany han notat un increment de l'interès per aprendre català, sobretot en els nivells més bàsics. També han detectat un augment de les inscripcions als cursos en línia, però en aquest cas en nivells superiors.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.